Állatok

Pumákat lőttek ki Arizonában, mert emberi maradványokat ettek

Azok a pumák, amelyek ezt teszik, nagyobb valószínűséggel támadnak a jövőben emberre, és ez veszélyezteti a közbiztonságot.

2020.01.02 15:47MTI

Az arizonai hatóságok kilőttek három pumát, amelyek egy túraútvonal mentén emberi maradványokat ettek.

Az arizonai vadászati és halászati hivatal illetékese, Raul Vega szerint a pumákra nem jellemző ez a viselkedés, emberi maradványok fogyasztása abnormális jelenség náluk. De azok a pumák, amelyek ezt teszik, nagyobb valószínűséggel támadnak a jövőben emberre, és ez veszélyezteti a közbiztonságot.

Vega megjegyezte, hogy a pumákat ráadásul mindössze alig 50 méterre találták egy népszerű túraösvénytől, ahol a környéken látótávolságra házak is állnak, és a vadőrök kiabálására sem riadtak meg.

Az emberi maradványokat hétfőn este fedezték fel Tuscon közelében a Pima Canyon-ösvénynél. A helyi seriff hivatala kedden közölte, hogy a halottkémmel együtt vizsgálatot indítottak az ügyben.

A hivatal szóvivője elmondta: nem hiszik, hogy egy puma végzett azzal az emberrel, akinek a maradványait megtalálták.

Arizona-szerte élnek pumák, gyakran fordulnak elő sziklás területeken. Ragadozók, és képesek rá, hogy súlyosan megsebesítsenek vagy megöljenek egy embert. A hivatal szerint bár nem gyakran, de előfordulnak ilyen pumatámadások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.