Baleset

Rengeteg majom és más állat égett halálra egy állatkerti tűzben Németországban - videó

Csimpánzok, orangutánok, két idősebb gorilla, repülő kutyák és madarak pusztultak el, mikor kigyulladt és leégett a majomház.

2020.01.01 13:14ma.hu

Több mint harminc állat pusztult el a németországi Krefeld állatkertjében egy tűzvészben az újév első napjára virradó éjjel - tudósította az EuroNews.

Csimpánzok, orangutánok, két idősebb gorilla, repülő kutyák és madarak pusztultak el, mikor kigyulladt és leégett a majomház.

A legrosszabb félelmeink váltak valóra. Egyetlen állat sem élte túl a tüzet a majomházban - közölte szerda hajnalban az állatkert.

A dolgozókat "sokkolta a szörnyű tragédia", írták. Az intézmény megköszönte a rengeteg felajánlott segítséget. Az emberek megértését kérték, mert még mindig sokkhatás alatt állnak, és egyelőre nem tudják megmondani, hogy milyen segítségre lenne szükségük.

A közelben lakók nem sokkal hajnali fél egy után riasztották a tűzoltókat, mire azonban a tűzoltók néhány perccel később a helyszínre értek, a majomház már teljesen egészében lángokban állt.

A tűz oka egyelőre nem ismert, de sokan arra gyanakszanak, hogy egy újévi tűzijáték okozhatta.

Ha tényleg tűzijáték okozta a tűzet, akkor ez egy szörnyű bizonyíték arra, hogy milyen drámai következményei vannak az ellenőrzés nélküli tűzijátékozásnak - reagált a hírre a Tierschutzbund német állatvédő szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.