Bűnügy

Holttesteket talált a japán rendőrség egy csónakban

A csónakban öt holttestet találtak, és külön két fejet.

2019.12.28 14:10MTI

Feltehetőleg észak-koreaiak holttestét találta meg a japán rendőrség egy csónakban szombaton az ország középső részétől nyugatra fekvő Szado sziget partján - közölte a parti őrség egyik tisztségviselője.

A csónakban öt holttestet találtak, és külön két fejet, amelyekről egyelőre nem tudták megállapítani, hogy az öt közül valamelyik holttesthez tartoznak-e, vagy két másik emberé voltak. Az érintettek halálának oka nem ismert.

A csónak oldalán koreai nyelvű felirat van.

Egy hónapon belül ez már a második csónak, amely a sziget partjára sodródott. A szigettel szemben, a Japán-tenger túloldalán van a Koreai-félsziget.

A TASZSZ a japán Kyodo hírügynökségre hivatkozva halászcsónakról írt, amelyben a japán parti őrség hét holttestet talált. Jelentésében megjegyezte, hogy észak-koreai halászhajók rendszeresen folytatnak halászati tevékenységet a Japán-tengerben, és gyakran előfordul, hogy motorhiba vagy egyéb műszaki problémák miatt hajójuk japán partokra sodródik.

2018-ban különösen sok, mintegy 100 észak-koreai halászcsónakot sodort így japán partokra a tenger.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.