Transz

Pópával füstölteti ki Ceausescu szellemét az irodájából a román belügyminiszter

És ez nem vicc.

2019.12.26 04:30ma.hu

Románia új belügyminisztere, Marcel Vela ki akarja füstöltetni a harminc éve megbuktatott nacionál-kommunista diktátor, Nicolae Ceaușescu szellemét az irodájából - számolt be az esetről a Főtér.ro.

Ugyanis a mai belügyminisztérium épülete a Román Kommunista Párt székháza volt, a belügyminiszter mai irodájában pedig maga Ceausescu fejtette ki ádáz tevékenységét.

Vela múlt vasárnap ugyanis – amikor a forradalom harmincadik évfordulója alkalmából nyílt napot szerveztek az épületben, így bárki bejárhatta az egykori diktátor munkahelyét –, elmondta: nagyon „bonyolult és összetett” érzés tölti el attól, hogy Ceausescu korábbi irodájában kell dolgoznia.

Elárulta: nem tudja, elődei hogy voltak vele, de ő bizony rengeteg negatív energiát érez a helyen.

Mivel azonban hithű ortodox, nem civil démonűzőkhöz fordult, hanem a karánsebesi ortodox püspökhöz, akit vízkeresztre meghívott a belügyminisztériumba, hogy szentelje meg a helyet, különös tekintettel az ominózus irodára.

Reméljük sikerrel járnak és onnantól kezdve már csak jó dolgok születnek majd az íróasztalok mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.