Szaúd-Arábia

Hasogdzsi-ügy - Öt embert halálra ítéltek

Öt embert ítélt halálra hétfőn egy szaúd-arábiai bíróság az emigráns ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolása ügyében indított büntetőperben.

2019.12.23 12:49MTI

További három vádlottra összesen 24 év börtönbüntetést róttak ki - közölték hétfőn szaúd-arábiai bírósági források.

Salán as-Salán szaúdi főügyész elmondta: nem találtak elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy vádat emeljenek Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös bizalmasa és volt tanácsadója, Szaúd al-Kahtáni ellen. Hozzátette, hogy elengedték a szaúdi hírszerzés akkori helyettes vezetőjét, Ahmed al-Aszírit és Ahmed al-Otejbít is, aki a gyilkosság idején Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusának - ahol Hasogdzsit megölték - volt a vezetője.

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és több nyugati kormány a gyilkosság felbujtójának Mohamed bin Szalmánt tartja, Rijád azonban ezt a vádat többször visszautasította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.