Oroszország

Kényszerleszállást hajtott végre egy orosz szuperszonikus hadászati bombázó

Hajtóműhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre szerdán egy Tu-22M3-as típusú orosz szuperszonikus hadászati bombázó Asztrahán megyében.

2019.12.17 15:58MTI

Az üzemzavar az orosz védelmi minisztérium közlése szerint előre beütemezett repülés közben keletkezett. A két pilóta lakott településektől távol a talajra szállította le a gépet. A hadianyagot nem szállító gép legénysége nem sérült meg, károk nem keletkeztek.

Tu-22M3-as rakétahordozókat szíriai célpontok megsemmisítésére többször is bevetett az orosz légierő. A gépek az állomásoztatásukra szolgáló repülőterektől 2200 kilométerre eltávolodva irányítható rakétákat és bombákat vetettek be.

Legutóbb 2019. január 22-én Murmanszk megyében szenvedett balesetet egy ilyen típusú gép, amely hóviharba került, a leszállópályára zuhant és kigyulladt. A legénység két tagja életét vesztette, ketten életben maradtak. 2004 nyarán egy Tu-22M-es Novgorod megyében zuhant le, a fedélzetén tartózkodó mind a négy ember életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.