Állati

Szundikáló hópárducot fotóztak egy jurta tetején

A cicák mindig is cicák maradnak.

2019.12.13 17:29ma.hu

A hópárduc Tatárföld és Kazahsztán nemzeti jelképe, a legmagasabban élő macskaféle. Nyáron felhúzódik a 3500-6000 m körüli fennsíkokra és sziklás magashegyekre, télire 2000 m környékére költözik le. A veszélyeztetett fajok közé tartozik. Mivel bundája rendkívül értékes a szőrmepiacon, vadászata miatt az 1960-as években a vadon élő példányok száma 1000-re csökkent. A Himaláján élő népek néha szellemleopárdnak is nevezik a természetben ritkán megfigyelhető nagymacskát. Ám valójában ő is csak egy nagy cica, aki ha melegre vágyik, odatelepszik az emberhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.