Tragédia

Holttesteket hoztak el a halálos vulkánkitörés helyszínéről

Két áldozatot még keresnek, búvárokat is bevetnek majd.

2019.12.13 16:50ma.hu

Hat ember holttestét sikerült kihozni az új-zélandi Fehér-szigetről, ahol a héten váratlanul kitört egy tűzhányó. A helyszínre katonákat küldtek, akik rendkívüli védőfelszerelésben átkutatták a kitörés helyszínét. A megtalált holttesteket légi úton menekítették ki a szigetről. A földi maradványokat az új-zélandi haditengerészet Wellington nevű hajójára szállították, amely az Északi-sziget keleti partján fekvő Waikanae közelében hajózik a tengeren. Két áldozatot még keresnek, a megtalálásuk érdekében búvárokat is bevetnek.

A Fehér-szigeten hétfőn tört ki a tűzhányó, amikor éppen turisták tartózkodtak a területen. Nyolc ember halálát már korábban megerősítették, 26 fő van még kórházban, akiknél a testfelület jelentős része megégett.

Az új-zélandi földtani megfigyelő rendszert működtető szakértők szerint a tűzhányó jelenleg is veszélyt jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.