'A nép szolgája'

Elkezdte Zelenszkij sorozatának sugárzását egy orosz televízió

Elkezdte a Volodimir Zelenszkij főszereplésével leforgatott A nép szolgája című tévésorozat sugárzását szerdán az orosz TNT szórakoztató csatorna.

2019.12.11 23:30MTI

A három évadot megért sorozatban Zelenszkij egy, a korrupció és az oligarchák ellen lázadó tanárt alakít, akit Ukrajna elnökévé választanak. 2019 tavaszán a főszerepet alakító humorista-színész-producer a valóságban is elnyerte az államfői címet A Nép Szolgája elnevezésű párt színeiben.

A TNT szerdán az első három részt tűzte műsorra, két nappal azt követően, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn Párizsban első ízben találkozott orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyinnal a "normandiai négyek" csúcstalálkozóján. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán Moszkvában újságíróknak azt mondta, hogy az időszűkében lévő Putyin nem látta, és nem is fogja nézni a sorozatot.

Peszkov azt mondta, hogy a TNT magáncsatorna, amely maga dönt arról, hogy mit tűz műsorra, így az ukrán sorozat vetítéséhez nem volt szüksége a Kreml engedélyére. A műsorral kapcsolatban felmerült, hogy vajon cenzúrázatlanul láthatja-e az orosz közönség. A BBC orosz nyelvű szolgálatának értesülése szerint a TNT már az első részből kivágott egy, a Zelenszkij által alakított Vaszilij Goloborogyko által kimondott, Putyinra vonatkozó - magyarra egyébként nem lefordítható - altesti vonatkozású szóviccet.

A Gazprom Media tulajdonában lévő TNT a svéd Eccho Rightstól, a sorozatot gyártó ukrán Kvartal 95 stúdió disztribútorától szerezte meg a sugárzás jogait. A nép szolgáját eddig több mint 20 ország forgalmazói vették meg, köztük az amerikai Netflix is.

Korábban Oroszországban az Eccho Rights a Yandex online cégnek adta el a túlnyomórészt orosz nyelvű sorozat terjesztésének kizárólagos jogát, de a hozzáférést május 22-től blokkolták a jogtulajdonos kérésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.