Tragédia

Ostravai lövöldözés: saját testével védte lányát a hős apa, a férfi életét már nem tudták megmenteni

A vérengzésben hatan vesztették életüket.

2019.12.11 15:33ma.hu

Hat embert megölt és hármat megsebesített egy férfi kedd reggel az észak-morvaországi Ostrava egyik kórházában; az elkövető magával is végzett.

A támadó a váróteremben lévőkre tüzelt. Kivégzésszerűen lőtt, közvetlen közelről fejre, nyakra és mellkasra célzott. Négy áldozat a helyszínen meghalt, ketten műtét közben vesztették életüket, két személy állapota pedig kritikus.

Az áldozatok között van egy férfi is, aki lányával volt a váróteremben. Amikor a támadó lövöldözni kezdett, az apa saját testével takarta el gyerekét, így a golyót ő kapta.

A férfit ugyan még sikerült újraéleszteni, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy másfél órával később életét vesztette - írja a Parameter.sk.

A vérengzést követően a támadó elmenekült a helyszínről, de amikor a rendőrök helikopter segítségével megtalálták az autóját, a férfi főbe lőtte magát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.