Migráció

Illegális bevándorlók fagytak halálra Görögországban

Megpróbáltak észrevétlenül az Európai Unió területére jutni.

2019.12.10 19:42ma.hu

Hat illegális bevándorló fagyott halálra az elmúlt napokban Északkelet-Görögországban a török határ közelében - közölte Pavlosz Pavlidisz görög igazságügyi orvosszakértő kedden.

A térség ismert arról, hogy migránsok ott próbálnak meg észrevétlenül az Európai Unió területére jutni. Az alekszandropoliszi orvosszakértő szerint az áldozatok között négy férfi és két nő van, állampolgárságuk egyelőre nem ismert

A hatóságok feltételezése szerint illegálisan érkezhettek Törökországból. Bár a Görögországba belépő migránsok jelentős része tengeri úton érkezik a török partokról embercsempészek által biztosított, hajózásra alkalmatlan bárkákon, mégis sokan választják a szárazföldi útvonalat az Évrosz-folyón keresztül. Az évnek ebben az időszakában éjszaka jóval fagypont alá süllyed a hőmérséklet a régióban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.