Baleset

Hatalmas gázrobbanás volt egy panelházban Eperjesen, többen meghaltak - fotók

A tűzoltók attól tartanak, hogy az épület összedől.

2019.12.06 15:39ma.hu

Gázrobbanás történt egy eperjesi (Pre±ov) panelházban pénteken dél körül - írja a Parameter.sk.

Előzetes információk szerint a panelház 9. és 12. emelete között történt robbanás. Az épület lépcsőszerkezete ledőlt, a tűzoltók szerint fennáll a veszélye, hogy az épület összeomlik.

A helyszínre 25 tűzoltót, valamint egy evakuációs autóbuszt riasztottak. Tűzoltósági információk szerint több személy is a törmelékek között rekedt.

A rendőrség szerint a robbanásnak eddig öt halálos áldozata van.

A sérültek pontos számát egyelőre nem sikerült megállapítani, hat személyt azonban már kórházba szállítottak. Többségében fej- és mellkasi sérüléseket szenvedtek, egyikük állapota sem súlyos.

Szemtanúk szerint többen az épület tetejére menekültek. A tűzoltók kivágták a környező fákat, hogy a járművekkel közelebb tudjanak férkőzni az épülethez. A lakosokat evakuálják és a közeli iskolában helyezik el őket.

A helyszínre tart Peter Pellegrini miniszterelnök, Denisa Saková belügyminiszter és Andrea Kalavská egészségügyi miniszter. Andrej Danko házelnök szerint a hadsereg is a helyszínre tart, hogy segítsék a mentést.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.