Segélyezés

Az EU 297 millió euróval támogatja szíriai menekültek ellátását

A Jordániában és Libanonban tartózkodó szíriai menekültek és befogadóik támogatásáról döntött az Európai Unió regionális vagyonkezelői alapját működtető bizottság csütörtöki brüsszeli ülésén.

2019.12.06 00:30MTI

A testület határozata 297 millió eurót (99 milliárd forint) irányoz elő a célra, valamint 2023-ig meghosszabbítja a 2014-ben létrehozott vagyonkezelői alap mandátumát.

Az Európai Unió szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa az MTI-vel tudatta: a támogatás célja a menekültek és az őket befogadó közösségek szociális védelmének növelése, a minőségi egészségügyhöz való hozzáférésük és a vízellátási infrastruktúra javítása.

Várhelyi Olivér szerint a regionális vagyonkezelői alap segítsége nélkülözhetetlen a szíriai háborúból menekülők és az őket befogadó országok számára.

Az alap mandátumának meghosszabbítása lehetővé teszi az egész régió rászorulóinak támogatását - tette hozzá.

Az újonnan elfogadott csomaggal együtt a vagyonkezelői alap több mint 1,8 milliárd eurót költött a menekültekkel összefüggő intézkedésekre.

A szíriai válság nyolcadik évében 5,6 millió menekült él a polgárháborúba süllyedt országgal határos államokban. Közülük csaknem egymillióan Libanonban, 650 ezren Jordániában vannak. Az utóbbi országban a legmagasabb az egy főre jutó menekültek száma a világban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.