Orvostudomány

Újabb, életmentő műtétre volt szükség a szétválasztott bangladesi ikerpár egyikénél

Az egyik kislány, Rukia nehezebben viselte a 33 órás szétválasztó műtétet, a beavatkozás után tovább volt altatásban, mint ikertestvére, most pedig újabb műtét vár rá.

2019.12.04 11:38Ma.hu

Rukiát ismét Csókay András műtötte, a hiányzó koponyatetőt kellett pótolni - írta Blikk.

"Kedden és szerdán megint műtétre készülünk, a hiányzó koponyatető pótlására Rukiánál. Sajnos, ez is hordoz veszélyt magában a korábbi bevérzések miatt. Akinek van szabad imakapacitása, azt tisztelettel kérjük" - mondta Csókay András, hozzátéve: az agyburok és a koponya hiányzó részeinek a pótlása létfontosságú beavatkozás.

Az ikerpár másik tagjánál, Rabiánál már korábban, szeptember 11-én elvégezték a koponyarekonstrukciót és a hegplasztikát, ám akkor Rukiánál nem hajtották végre a műtétet a fertőzések szövődményeként jelentkező véralvadási zavar miatt. A szétválasztott sziámi ikreknél előfordul, hogy a sikeres műtét ellenére az egyik lemarad a fejlődésben, és később sem élhet teljes életet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.