Légiközlekedés

Utasszállító repülőre lőttek Kamerun felett

A Cameroon Airlines Douala-Bamenda járata gond nélkül földet ért, és senki sem sérült meg. A gép azonban mindaddig nem emelkedhet ismét a magasba, amíg tüzetesen át nem vizsgálják.

2019.12.02 06:36MTI

Fegyveresek tűz alá vették vasárnap reggel a kameruni légitársaság egyik repülőgépét, amikor Bamenda repülőterét közelítette meg - tudatta közlemény útján a Cameroon Airlines. Bamenda az ország északnyugati részén fekszik, ahol szakadár lázadók harcban állnak a kormányerőkkel.

A térségben 2017 óta folynak harcok a kormányerők és az angolajkú lázadók között. Ez utóbbiak eleinte békés tüntetéseken követeltek szélesebb jogokat a frankofón ország angolajkú közösségének, ám mostanra annyira elmérgesedett a helyzet, hogy napi szintű az erőszak, a lázadók pedig saját államot akarnak létrehozni Ambazónia néven.

A szakadár szervezetek egyikének vezetője, Cho Abaya, az Ambazóniai Tanács nevű szervezet elnöke nem sokkal később megerősítette, hogy a lázadók nyitottak tüzet a polgári repülőgépre. Ezt azzal indokolta, hogy a kormányerők katonákat és fegyvereket szállítanak kereskedelmi járatokkal, ezért előre figyelmeztették a Cameroon Airlinest, hogy ha nem adják le időben a repülési terveket, akkor minden repülőgépet potenciális fenyegetésnek fognak tekinteni, és tüzet nyitnak rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.