Hatalmas életerőt láttak benne gondozói

Elpusztult Uszko, a világ első kerekesszékes medvéje

A medvebocsra 2015-ben találtak rá Észak-Macedóniában, törött gerince miatt deréktól lefelé béna volt.

2019.11.30 08:45MTI

Elpusztult Uszko, a gerincsérült görögországi medve, aki megtanult kerekesszékben közlekedni.

Rövid élete során megtanultuk tőle, milyen fontos harcolni, és soha nem szabad feladni, még ha minden leküzdhetetlennek tűnik is - olvasható az Arcturos természetvédelmi szervezet közleményében.

Uszko hétfőn pusztult el veseelégtelenség következében az Arcturos állatmenhelyén a Nimfaio-hegységben.

A medvebocsra 2015-ben találtak rá Észak-Macedóniában, törött gerince miatt deréktól lefelé béna volt. Anyját megölték, Uszko egyedül maradt az erdőben.

Nem volt túl sok esélye, gondozói és az állatorvosok viszont hatalmas életerőt láttak Uszkóban, és megpróbáltak kifejleszteni számára egy speciális kerekesszéket.

Gyorsan hozzászokott. Három különböző méretű kerekesszékben nőtt fel, és egyike lett azon ritka vadállatoknak, amik megtanultak használni egy ilyen szerkezetet - írta az Arcturos.

Az 1992-ben alapított Arcturos balkáni medvéket és farkasokat, valamint Ausztriából és Georgiából érkező ragadozókat fogad be.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.