Támadás

Saját háza udvarán marcangolt össze egy medve egy férfit Székelyföldön

A férfit sokkos állapotban vitték kórházba, meg kellett műteni.

2019.11.27 16:40MTI

Súlyosan megsérült egy 28 éves férfi a székelyföldi Hidegkúton, miután a saját háza udvarán medve támadt rá - közölte az Agerpres hírügynökség. A férfit sokkos állapotban vitték kórházba, meg kellett műteni.

A Székelyhon.ro portál azt közölte, hogy a kedd esti támadásban a férfi nem vesztette el az eszméletét, de sokkos állapotban kórházba került. Súlyos mellkasi, hasi, ágyéki és végtagi sérüléseket szenvedett, amelyek műtéti beavatkozást igényeltek.

A Hargita és Maros megye határán fekvő településről előbb a székelykeresztúri kórházba vitték, ahonnan azonban a sérülések súlyossága miatt továbbvitték a székelyudvarhelyi kórházba.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat igazgatója elmondta, hogy Székelyudvarhelyről a sérültet még az éjszaka folyamán a csíkszeredai sürgősségi kórházba vitték.

Konrád Judit, a kórház igazgatója azt mondta, hogy a férfi életveszélyes karmolt és harapott sebekkel érkezett a sürgősségre, ahol azonnal műteni kellett.

A vadállat a karmaival feltépte a férfi mellkasát, megsebesítette a tüdejét, de emellett a hasfalát, a nyakát és a végtagjait is roncsolta.

A kórházigazgató szerint a férfi már túl van az életveszélyen, de hosszú ideig kórházban kell maradnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.