Illegális bevándorlás

Több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

Mivel a magyar déli határon ma már nehéz átjutni, a migránsok inkább Horvátország felől próbálnak bejutni az Európai Unióba.

2019.11.16 11:24MTI

Több ezer migráns torlódott fel Bosznia-Hercegovinában, de a számuk akár több tízezerre is nőhet a jövőben - közölte a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Janik Szabolcs elmondta, mivel a magyar déli határon ma már nehéz átjutni, a migránsok inkább Horvátország felől próbálnak bejutni az Európai Unióba.

Emiatt a szomszédos Bosznia-Hercegovina pufferzónává vált, ahová folyamatosan érkeznek a migránsok. Jelenleg több mint hétezer illegális bevándorló tartózkodik az országban - tette hozzá.

A szakértő úgy vélekedett, az Európai Bizottságnak, illetve az unió tagállamainak azon kellene dolgozniuk, hogy a boszniai helyzethez hasonló ne alakuljon ki, és ne érkezzenek ennyien a nyugat-balkáni állam területére.

Megjegyezte, a probléma gyökere Görögországban van, ahová tengeren érkeznek a migránsok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.