Tragédia

Újabb szelfihalál, ezúttal egy thaiföldi vízesésnél történt tragédia

A vízesésbe csúszott, nem élte túl.

2019.11.15 13:13MTI

Szelfizés közben vízesésbe csúszott és meghalt egy francia turista a thaiföldi Ko Szamuj szigetén – közölte pénteken a helyi rendőrség.

A baleset csütörtök délután történt. A 33 éves férfi a Na Mueng 2 vízesésbe zuhant a fehér homokú strandjairól és dzsungeltúráiról híres szigeten.

"Órákba telt, amíg a csúszós talajon eljutottunk a holttestig és kiemeltük. A barátai elmesélték, hogy szelfit akart készíteni, amikor megcsúszott és lezuhant" – mondta Phuvadol Virijjavarangkul rendőrtiszt.

Ugyanerről a helyről esett le júliusban egy spanyol turista. "Azóta táblákat helyeztünk ki, melyek megtiltják a bejárást a veszélyes területre. Egyesek mégis megpróbálják, hogy még jobb fotókat készítsenek, de a vízesés oldala meredek és belecsúszhatnak" – tette hozzá.

A rendőrség szerint a francia férfi koponyatörést szenvedett, ez okozta a halálát, bár orvosszakértői jelentés még nem készült.

2011 októbere és 2017 novembere között legalább 260 ember halt meg a világon szelfizés közben az Indiai Orvostudományi Intézet (All Indian Institute of Medical Sciences) tavalyi tanulmánya alapján. A legtöbb eset – 159 – Indiában történt, utána következik Oroszország, az Egyesült Államok és Pakisztán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.