Ausztria

Katonai kutyák téptek szét egy katonát egy osztrák laktanyában

Egy bécsújhelyi laktanya kenneljében támadták meg a kutyák a 31 éves kutyavezetőt. Holttestét csütörtökre virradóra találta meg egy kollégája, aki két elszabadult kutyát akart visszazárni.

2019.11.14 16:46MTI

Az osztrák védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az altiszt szerdán délután négy óra körül ment be a kennelbe, hogy ellássa az állatokat. Mintegy nyolc órával később a szolgálatban lévő tisztnek feltűnt, hogy két belga juhászkutya szabadon kószál a laktanya területén.

A minisztérium vizsgálatot indított.

Michael Bauer katonai szóvivő az APA osztrák hírügynökségnek azt mondta, hogy a két belga juhászkutya harci feladatokra van kiképezve. A feladatuk, hogy az esetleges támadókat ártalmatlanítsák - mondta.

A kommandós alakulatok kutyáit a többi között arra idomítják, hogy egy ház ostromakor az ellenfelet kiiktassák.

A menekülő támadót feltartóztatja a kutya. "Ha már nem védekezik, a kutya békén hagyja" - mondta Bauer, akinek állítása szerint eddig nem fordult elő, hogy kutyáik katonákat támadtak volna meg.

"Eddig senki sem sérült meg súlyosabban" – mondta.

Az osztrák hadsereg hetven kutyát alkalmaz: 41 rottweilert, 15 belga és öt német juhászt, valamint kilenc labradort.

A címlapfotó illusztráció.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.