Bűnügy

Lemészároltak egy családot, köztük két csecsemőt Mexikóban

Az áldozatok feltehetően mind amerikai állampolgárok voltak.

2019.11.05 09:12MTI

Egy család legalább öt tagját, köztük két csecsemőt mészároltak le fegyveres támadók hétfőn Észak-Mexikóban, a helyi média szerint az áldozatok feltehetően mind amerikai állampolgárok voltak. A LeBaron család egy szakadár mormon közösséghez tartozott, és évtizedekkel ezelőtt telepedett le Észak-Mexikóban.

Az Egyesült Államokkal határos két mexikói szövetségi állam, Chihuahua és Sonora közös, szűkszavú közleményben arról tájékoztatott, hogy megkezdődött a nyomozás. Szövetségi és helyi biztonsági erőkből álló erősítést küldtek a két tagállam határtérségébe, ahol a bűntény történt. A közlemény valószínűsíti, hogy a bűncselekménynek nemcsak halottjai, hanem eltűntjei is vannak.

A helyi média felvételeket tett közzé kiégett gépkocsikról, amelyek feltehetően az áldozatoké voltak. A család egyik tagja, Julian LeBaron mészárlásnak nevezte a bűntényt. Azt mondta, hogy családjának egyes tagjait élve elégették.

Az Egyesült Államok mexikói nagykövetsége több órával a bűntény után sem reagált a történtekre. Christopher Landau nagykövet előzőleg, hétfőn arról tájékoztatott a Twitteren, hogy a munkájával kapcsolatos megbeszélésékre Sonorába utazott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.