Elképesztő

Újabb horrorkamion, ezúttal Görögországban, az utolsó pillanatban találták meg az embereket - videó

A raktérben talált emberek többsége 20 és 30 év közötti afgán férfi. A görög sajtó azt feltételezi, hogy Törökországból jutottak be illegálisan Görögországba.

2019.11.04 18:30ma.hu

Negyvenegy, helyi források szerint 80 embert talált a görög rendőrség hétfőn egy országúti ellenőrzés során egy hűtőkamionban az észak-görögországi Xánthi városának térségében.

A Xanthinews helyi hírportál értesülése szerint a menedékkérőket a hűtőkocsi rakterében rejtették el, heten közülük már légzési nehézségekkel küszködtek, mikor az ajtókat kinyitották. Az orvosi ellátásra szorulókat kórházba szállították. A beszámolókhoz mellékelt fotók tanúsága szerint gyermekek is voltak a raktérben.

A raktérben talált emberek többsége 20 és 30 év közötti afgán férfi. A görög sajtó azt feltételezi, hogy Törökországból jutottak be illegálisan Görögországba.

A teherautó georgiai állampolgárságú sofőrjét őrizetbe vették. Társa, egy török férfi, elmenekült a helyszínről. Gyakran kerülnek a görög rendőrség hálójába embercsempészek, akik kisbuszokba, vagy teherautók rakterébe rejtve próbálnak átjuttatni menedékkérőket a görög-török határon az Évrosz határfolyó térségében.

Nagy-Britanniában október 23-ára virradóra Essexben egy hűtőkamion rakterében 39, valószínűleg vietnami ember holtestét találták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.