Tragédia

Egy vitorlás bukkant a 18 éves magyar fiú holttestére Mallorca partjainál

Nővérét most fokozott erőkkel keresik a spanyol hatóságok.

2019.10.29 17:07ma.hu

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. A sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó, egy szemtanú látta, amint még múlt szerdán egy hatalmas hullám a tengerbe sodorja őket.

Kedd reggel fél kilenckor egy vitorlás legénysége adott le jelzést, hogy egy holttest úszik a tengerben Cala Serena közelében. A katasztrófavédelem azonnal riasztotta a mallorcai parti őrséget, és több egység is a helyszínre érkezett. Egy férfi holttestét emelték ki a vízből, és Cala d'Or kikötőjébe vitték - tudósítitta az Inforádió.

A rendőrség átvizsgálta a férfi ruházatát, és megtalálta benne a múlt héten eltűnt magyar fiatalember iratait. Az azonosítás azonban addig nem zárul le a spanyol szabályok szerint, amíg egy hozzátartozó nem igazolja az áldozat személyazonosságát.

A halottkém is megvizsgálta a holttestet, és a fulladás nyomaira lelt. Utána a palmai igazságügyi orvostani intézetbe szállították, ahol boncolással állapítják majd meg a halál pontos okát.

Közben a parti őrség a haditengerészet bevonásával, helikopterek és búvárok bevetésével fokozta a másik magyar eltűnt, egy nő keresését a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.