6,7-es

Erős földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket

Számos épület megremegett, a rémült emberek kiszaladtak az irodákból, az iskolákból és a kórházakból.

2019.10.29 07:29MTI

Erős, 6,7-es földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli részét kedd reggel - közölte az Euromediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC).

Ugyanakkor eltérő adatokat jelentettek az amerikai és a Fülöp-szigeteki szeizmológiai intézetek (6,8-as, illetve 6,6-os erősségűt). Károkról és áldozatokról egyelőre nincsenek értesülések, de Twitteres fotók alapján több épületben is komoly kár keletkezett.

A földmozgás epicentruma 972 kilométerre délre volt Manilától, Mindanao szigetén, a Cotabato tartomány Tulunan településétől északkeletre - közölte a Fülöp-szigeteki Vulkán- és Földrengéskutató Intézet.

A földmozgás miatt számos épület megremegett, az érintett területeken készített felvételek tanúsága szerint a rémült emberek kiszaladtak az irodákból, az iskolákból és a kórházakból.

Reuel Limbungan, Tulunan polgármestere tanítási- és munkaszünetet rendelt el, hogy az épületek statikájában keletkezett esetleges károkat fel lehessen mérni. A DZMM rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a kórházakban kezelt pácienseket is a szabadba kell vinni. "Ez nagyobb erejű földmozgás volt a múltkorinál" - jelentette ki a tulunani polgármester az október 16-i 6,3-as erősségű földrengésre utalva, amely miatt heten életüket vesztették és 215-en megsérültek ugyanebben a térségben.

A Fülöp-szigetek a csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol a világ földrengéseinek mintegy 90 százaléka történik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.