Baleset

Több mint 15 órát lógott fejjel lefelé egy kéményről - hiába hozták le, még nem ért földet, de már meghalt

Egy 90 méteres kéményről esett le egy férfi, ám megakadt, így fejjel lefelé lógott a mélységbe. Kiabált, amennyit csak bírt, de így is több 15 órába telt, mire lehozták volna. Azonban már késő volt...

2019.10.29 03:32ma.hu

A Carlisle-ben található Dixon kéményen rekedt egy 50-es éveiben járó férfi, mégpedig fejjel lefelé lógva. A helyiek este fél 11 körül lettek figyelmesek, hogy valaki kiabál a kémény környékén. A rendőrség megerősítette éjjel 2 óra 20-kor, hogy egy férfi lóg felfelé a kéményről, ám csak délután 5 órára sikerült megmenteni. Mire azonban földet értek volna vele, a férfi meghalt.

Vizsgálatot indítanak annak körülményeiről, hogy az ember miként és miért volt a kéményen.

A helyzetet nehezítette, hogy a kémény oldalán található létra nagyon veszélyes volt, így nem tudták azon az útvonalon megközelíteni. A mentés során helikoptert is bevetettek, illetve egy Skóciából érkező speciális daruval végezték el a műveletet. Ráadásul igen hideg is volt az éjjel, és nappal sem melegedett fel túlságosan az időjárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.