USA

Újabb republikánus politikus jelentette be, hogy nem jelölteti magát újra a jövő évi választáson

Két ciklusban volt képviselő, nem tartja fontosnak a harmadszori indulást.

2019.10.21 05:30MTI

Újabb republikánus politikus jelentette be, hogy nem jelölteti magát újra a jövő évi választáson: Francis Rooney floridai képviselő a Fox televíziónak adott interjújában közölte, hogy nem indul újra.

A politikus, aki a héten úgy nyilatkozott, hogy nem zárja ki Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentésének (impeachment) megszavazását, közölte, hogy két ciklusban volt képviselő, nem tartja fontosnak a harmadszori indulást.

A 65 éves Rooney kifejtette: azért jelöltette magát képviselőnek, hogy pénzt szerezzen a floridai Everglades park megújításához és megóvásához, valamint hogy elérje a Florida partjai mentén tervezett olajfúrás betiltását. Leszögezte, hogy az elmúlt nyolc évben mindkét célkitűzését megvalósította.

"Gondolkodtam azon, hogy kell-e harmadik képviselői ciklus, de azt hiszem, mindent megcsináltam, amiért képviselő lettem. A korábbiaknál tízszer több pénzt kapunk az Everglades megóvására" - fogalmazott.

Az Everglades Nemzeti Park Florida déli részén fekszik, több mint 6000 négyzetkilométeres területen. Édesvízi mocsaras vidék, és ez az Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja.

Rooney választási körzetét szakértők nem "billegő" körzetként tartják számon, vagyis Rooney visszavonulásával a szavazók várhatóan nem demokrata párti politikusra voksolnak majd. A 2016-os választásokon Donald Trump a voksok 60 százalékát szerezte meg ebben a körzetben.

Elemzők ugyanakkor megjegyzik: Rooney a 19. republikánus képviselő, aki a jövő évi választásokon már nem jelölteti magát, és ez komoly fejtörést okozhat a Republikánus Pártnak. A szenátusban eddig 4 republikánus politikus jelentette be visszavonulását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.