Terrorizmus

Nemzetközi körözést adtak ki az Iszlám Állam vezetője ellen

Franciaország nemzetközi körözés adott ki Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetője ellen.

2019.10.18 20:03MTI

Az AFP francia hírügynökség értesülései szerint körözést bocsátottak ki az egyébként széles körben halottnak vélt Abu Mohamed al-Adnáni, a terrorszervezet szóvivője ellen is, aki egyebek közt a dzsihadisták külföldi akcióit irányította. Több forrás szerint al-Adnáni egy 2016-os, északnyugat-szíriai légitámadásban életét vesztette.

A most nyilvánosságra került körözéseket egy október 8-án indított nyomozás eredményeképpen rendelték el a francia hatóságok.

Az elmúlt években a terrorszervezet több, Franciaországban elkövetett merénylet felelőseként jelentkezett, beleértve a 2015-ös párizsi terrortámadást is, amelyben 130-an haltak meg és több mint 350-en megsebesültek. A támadás áldozatainak ügyvédjei augusztusban kérvényezték a francia hatóságoknál al-Bagdadi letartóztatását.

Bírósági körökben a kérvény vitát váltott ki, sokan ugyanis úgy vélik, nagyon kevés az esély arra, hogy az Iszlám Állam vezetői valaha is bíróság elé kerüljenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.