Baleset

Majdnem a tóban kötött ki a leszállópályáról kicsúszott repülő - fotók

A balesetben két utas súlyosan megsérült, és még tízen szorulnak orvosi ellátásra.

2019.10.18 18:11MTI

Lecsúszott a leszállópályáról egy helyi érdekű repülőgép, fedélzetén 42 emberrel csütörtökön az Alaszkához tartózó Unalaska szigetén. A balesetben két utas súlyosan megsérült, és még tízen szorulnak orvosi ellátásra.

Az érintett PenAir amerikai légitársaság közlése szerint Anchorage-ből érkező 3296 számú járata helyi idő szerint csütörtök délután szenvedett balesetet Dutch Harbor város repülőterén, amikor egyelőre ismeretlen okból nem tudott megállni a leszállópálya végén, és egy köves vízparti részre csúszott.

Az Unalaskára - a Bering-tengeri Aleut-szigetek egyik tagjára - érkező gép fedélzetén egy középiskolai úszócsapat is utazott, de egy iskolai illetékes közlése szerint a csapat minden tagja épségben van.

A SAAB-Scania 2000 típusú gépen a PenAir közlése szerint 39 utas és háromfős személyzet tartózkodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.