Mexikó

Elszabadult a pokol Culiacánban, miután őrizetbe akarták venni a Köpcös fiát

A belvárosban teherautókról felfegyverzett civilek lőnek egymásra délután, fényes nappal.

2019.10.18 15:33MTI

Komoly összecsapások törtek ki az egyik mexikói állam fővárosában, Culiacánban, a helyi Riodoce rádióadó arról számolt be, hogy a belvárosban teherautókról felfegyverzett civilek lőnek egymásra délután, fényes nappal.

A jelentés szerint a félautomata fegyverek között nagy kaliberűek is vannak. Egyesek kisteherautókra, pick-upokra szerelt géppuskákkal járják az utcákat, valamint robbanások is hallatszanak. A Twitteren is több felvétel jelent meg a városban uralkodó állapotokról.

A 750 ezres lakosú Culiacán Sinaloa állam fővárosa. Az államban működik a Sinaloa kábítószerkartell, amelynek vezérét, Joaquín „Chapo” Guzmánt, vagyis a Köpcöst az Egyesült Államokban tartják fogva, miután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A Sky szerint a rendőröknek is visszavonulót kellett fújniuk, miután állig felfegyverzett emberek vették őket körbe egy házban, ahol a Köpcös egyik fiát akarták őrizetbe venni. Az MTI azt írja, hogy egy harmincfős rendőregység csapott le a kábítószer-kereskedelemmel vádolt Ovidio Guzmánon és három társán. A várost uraló Sinaloa kartell emberei azonban körbevették a házat, és géppuskával felfegyverzett kisteherautóikon elárasztották a várost. A rendőrök a vérontás elkerülése érdekében elengedték Ovidio Guzmant és társait - közölte a mexikói kormány. Guzmanék elengedése ellenére Culiacánban ezután heves összecsapások voltak a dogkereskedők és a rendőrség, valamint a hadsereg között.

A mexikói belbiztonsági erőket mozgósították, és összeült a kormány válságstábja is. Sinaloa kormányzója az eddig tapasztalt egyik legsúlyosabbnak minősítette a helyzetet, és felszólította a lakosságot, hogy keressen menedéket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hányan vesznek részt a lövöldözésben, de a helyszínen készült képek alapján több áldozata van az összecsapásoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.