Hollandia

Egyre durvább a pincében 'világ végét váró' holland család ügye

Fogva tarthatták őket, a rendőrség egy osztrák férfit vett őrizetbe és gyanúsított meg személyi szabadság megsértésével.

2019.10.16 18:12MTI

A rendőrség a Hollandia északi részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra. A helyi sajtó szerint a világ végét várták a pincében csaknem tíz évig.

A rendőrség közben őrizetbe vett egy 58 éves osztrák férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy akaratuk ellenére tartotta birtokán a család tagjait - öt 18-25 éves testvért beteg édesapjukkal. A bíróság csütörtökön dönt arról, hogy letartóztassák-e az illetőt.

A holland és az osztrák média szerint a környékbeliek által "József, az osztrák" néven emlegetett, bécsi születésű férfi - lapértesülés szerint asztalos - évek óta élt együtt fiatalok egy csoportjával a bérelt farmon. A rendőrség szerint a férfi nem tagja a nála talált családnak. Egy közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfival találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből.

Közölte, hogy megszökött és segítségre van szüksége - mondta a fogadós.

A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett. A farmon lévő ház egy elzárható helyiségében találtak rájuk. A gyermekek édesanyja valószínűleg meghalt még azelőtt, hogy a család 2010-ben a farmra költözött volna.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményeskert található rajta, és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.