Nagy-Britannia

Megölték a börtönben az egyik leghírhedtebb brit pedofilt

Richard Hucklet több száz gyermek bántalmazása miatt ítélték huszonkétszeres életfogytiglanra.

2019.10.14 16:06ma.hu

Halálra késelték a börtönben Richard Hucklet, Nagy-Britannia egyik leghírhedtebb pedofilját. A férfit több száz gyermek bántalmazása miatt huszonkétszeres életfogytiglanra ítélték még 2016-ban.

Huckle angoltanárként és misszionáriusként dolgozva került közel Malajziában a 6 hónapos és 12 éves kor közti, hátrányos helyzetű áldozataihoz.

2014-ben, a londoni Gatwick Repülőtéren tartóztatták le a brit hatóságok, miután az ausztrál rendőrségtől kaptak egy fülest.

A férfi letartóztatásának idején épp egy útmutatón dolgozott, ami pedofiloknak segített volna abban, hogy megúszhassák azt, hogy gyermekekkel erőszakoskodnak.

Korábbi sajtóhírek még úgy fogalmaztak, Huckle "gyanús körülmények között" halt meg a börtönben, ám a BBC már azt írja, halálra késelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.