Baleset

Robbanás Felső-Ausztriában, súlyos sérültek

Robbanás történt csütörtökön egy felső-ausztriai hulladéklerakóban. A robbanás következtében keletkezett tűzben hárman súlyosan megsérültek, a detonáció oka egyelőre ismeretlen.

2019.10.10 12:16MTI

A felső-ausztriai Hörschingben létesített hulladéklerakóban bekövetkezett robbanás időpontjában 23-an tartózkodtak a helyiségben. Közülük kilencen sérültek meg: hatan könnyebb, hárman súlyos sérülést szenvedtek. A komoly égési sérülésekkel küzdőket Bécsbe, Linzbe, illetve Münchenbe szállították kórházba. A többi sérültet a vöröskereszt látta el a helyszínen. A rendőrség szóvivője, Sascha Baumgartner arról tájékoztatott, hogy az egyik berendezésnél történhetett a robbanás, az okokat még vizsgálják.

A tűzoltókat délelőtt 10 óra körül riasztották. Tizennyolc egység 250 tűzoltója dolgozott a helyszínen a tűz elhárításán. A tűzoltók a legmagasabb, hármas riasztási fokozatot rendelték el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.