Tragédia

Halálos bányabaleset történt Lengyelországban

A Richter skála szerint 3-as erősségű földrengés rázta meg a térséget.

2019.10.03 20:21MTI

Egy vájár meghalt és kilenc társa megsérült csütörtökön a dél-lengyelországi Bielszowice szénbányában egy földmozgás miatt - közölte a PAP lengyel hírügynökség a bányát üzemeltető PGG vállalat szóvivőjére hivatkozva.

A PAP értesülése szerint a föld alatt dolgozott vájárok közül egy bányász súlyos sérülést szenvedett, s az újraélesztésére tett kísérletek ellenére meghalt.

A hírügynökség úgy tudja, a Richter skála szerint 3-as erősségű földrengés rázta meg a térséget. A PGG szóvivője közölte, hogy az összes bányászt felhozták a földfelszínre.

A legsúlyosabb lengyelországi bányaszerencsétlenség az idén júliusban történt Katowicében. Akkor három bányász vesztette életét egy földmozgás miatt a PGG Staszic nevű szénbányájában.

Lengyelország 80 százalékban szénből fedezi az áramtermelést, kormánystratégia szerint 2040-re 30 százalék alá csökkentik a szénalapú energia részesedését az energiapalettán.

Idén huszonkét lengyel bányász vesztette életét különböző bányaszerencsétlenségekben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.