Baleset

Lezuhant egy második világháborús bombázó az amerikai Connecticut államban

A pilóta mellett hat utas volt a gépen.

2019.10.02 18:37MTI

Lezuhant egy második világháborús bombázó repülőgép az amerikai Connecticut államban.

Az amerikai légügyi hatóság (FAA) szerdai közleménye szerint a gép közvetlenül a leszállás előtt, a kifutópályánál zuhant le, halálos áldozat nincs, hat utast és a pilótát azonnal kórházba szállították.

A légügyi hatóság közleménye szerint a repülőgép nem a hadsereg szolgálatában áll, polgári bejegyzésű és egy alapítvány működteti.

Az alapítvány a Twitteren reagált a balesetre. Közölte, hogy a második világháborús repülővel turistáknak szerveznek programokat, amelyeknek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek belülről is egy háborús bombázóval, és közben rövid repülőútra viszik őket.

A Bradley légikikötőt - amely polgári és katonai reptér - a baleset miatt lezárták, és megkezdődött a vizsgálat a körülmények feltárására. A repülőtér Hartfordhoz közel, Windsor Locks településen található.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.