Állatkínzás

Szándékosan gázolt el 20 kengurut egy ausztrál férfi

Állatkínzás és állat megölése címén vádat emeltek kedden egy 19 éves ausztrál férfi ellen, aki szándékosan elütött 20 kengurut az Ausztrália délkeleti részén fekvő tengerparti városban, Merimbulában.

2019.10.01 18:38MTI

Az elütött állatok tetemeit vasárnap reggel találták meg a helyi lakosok. A rendőrség feltételezése szerint szombat éjjel egyetlen gépkocsi ütötte el a kengurukat.

Az ausztrál Nemzeti Park és Vadvédelmi Szolgálat szintén vizsgálatot indított.

A férfit kedden tartóztatták le és azonnal vádat is emeltek ellene. Óvadék ellenében szabadlábra helyezték, tárgyalását november 26-ra tűzték ki - közölte Új-Dél-Wales Szövetségi Állam rendőrsége.

Három kengurukölyköt sikerült élve megmenteni elütött anyjuk erszényéből, őket önkéntesek gondozzák - közölte a Wires vadvédelmi és mentőszolgálat.

Janine Green, a szolgálat önkéntese, aki felfedezte a kengurutetemeket, elmondta, hogy az elkövető egy fehér gépkocsit vezethetett és fényszóróit felkapcsolva szándékosan ütötte el az állatokat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.