Baleset

Összeomlott egy híd Tajvanon, sokan megsérültek - videó

Az eltűntek keresésében - a tajvani haditengerészet emberei és egy katonai helikopter mellett - halászhajók is segítenek.

2019.10.01 15:37MTI

Nagy erőkkel dolgoznak a mentőcsapatok annál a hídnál, amelyik kedden omlott össze Tajvan északi részén.

A Nanfankao hídról (pinyin átírással Nánfāng'ào Yúgǎng) lezuhanó teherautó három halászhajót zúzott össze, melyekben több ember is bennrekedt, írja az MTI a Formosa TV nevű tajvani televíziós csatornára hivatkozva. Eddig tíz embert szállítottak kórházba, hatan közülük súlyos állapotban vannak.

Az eltűntek keresésében – a tajvani haditengerészet emberei és egy katonai helikopter mellett – halászhajók is segítenek.

A baleset a Csendes-óceán partján fekvő, 40 ezres Su'ao településnél történt, egy nappal az után, hogy a Mitag tájfun végigsöpört az sziget egy részén. Egyelőre nem tudni, hogy a hétfői viharnak köze volt-e a hídomláshoz.

A híd 1998-ban azért épült az addig ott álló híd helyére, hogy nagyobb méretű halászhajók is átférjenek alatta, emellett pedig a környék turistalátványossága volt, miután ez volt az egyetlen acélból készült ívhíd az egész szigeten. A hidat 2018-ban újították fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.