Kína

Több tucatnyian haltak meg egy kínai buszbalesetben

Teherautóval ütközött, legalább 36 utas életét vesztette.

2019.09.29 07:59MTI

Busz és teherautó ütközött össze a kelet-kínai Csiangszu tartományban, a balesetben legalább 36 ember veszítette életét - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség vasárnap a helyi hatóságok közlésére hivatkozva.

A karambol a Sanghajtól északra található Csiangszu egyik gyorsforgalmi útján történt szombat kora reggel, miután - az előzetes nyomozás megállapítása alapján - a busz egyik kereke defektet kapott. A helyszínre érkező mentők beszámolója szerint a buszban összesen 69 ember utazott, a teherautóban pedig három. Az ütközés következtében 36 utas életét vesztette, és ugyanennyien megsérültek.

A baleset körülményeit és pontos okát jelenleg is vizsgálják - írja a Hszinhua.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.