Állati

Már megint emberekre támadt a medve Székelyföldön

Az anyamedve a legveszélyesebb.

2019.09.26 17:16Ma.hu

Anyamedve randalírozott a Kovászna megyei Nagyborosnyón csütörtökön reggel. Az eredmény: egy súlyos sérült.

A Digi 24 beszámolója szerint először a település határában álló karámok környékén bukkant fel a medve és három bocsa, és rátámadt egy juhászra, de annak társai közbeléptek, és elzavarták a nagyvadat.

Az azonban bocsaival együtt a település felé menekült, és ekkor történt a súlyos támadás. Az egyik helyi lakos - egy férfi - ugyanis meghallotta, hogy valami mozog a háza környékén, és kiment. Ekkor szembe találkozott a vadállattal, amely azonnal rávetette magát - írta a Főtér.ro oldal.

A település polgármestere szerint a medve több helyen is megharapta áldozatát, aki ugyan életben maradt, de súlyos sérülésekkel szállították a sepsiszentgyörgyi megyei kórház sürgősségi osztályára.

A helyszínen azóta is kint vannak a hatóságok képviselői, fegyveres csendőrök őrzik a környéket, arra az eshetőségre, ha az agresszív medve ismét felbukkanna.

Mint ismeretes, a bocsaikra vigyázó anyamedvék a legveszélyesebbek, ha ugyanis úgy értékelik, hogy bocsuk veszélyben van - és nagyon könnyen úgy értékelik - akkor azonnal támadnak.

Mint ismeretes, a medvehelyzet az állatok túlszaporodása miatt - amely a populációt szabályozó medvevadászat 2016-os betiltásának tudható be - egyre súlyosabb.

Most a képviselőház térfelén pattog a labda, miután a szenátus már elfogadta azt a törvénymódosítást, amely öt évre kivonná a barnamedvét a szigorúan védett állatok listájáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.