Közlekedés

Megállás nélkül száguldott egy vezető nélküli metrószerelvény Párizsban

A metró három megállót hagyott ki. A helyi közlekedési vállalat szerint a hibát rövidzárlat okozta.

2019.09.19 06:30Ma.hu

Megállókat kihagyva száguldott egy vezető nélküli metrószerelvény Párizsban kedd este, írja az MTI.

A teljesen automatizált szerelvényekkel működő párizsi 1-es metróvonal egyik kocsija a Louvre mögötti megállótól kezdve három állomást kihagyva száguldott tovább és kis híján nekiütközött egy előtte haladó szerelvénynek. Végül csak a Diadalív előtti megállónál fékezett le, ahol leszállhattak a rémült utasok.

Az RATP párizsi közlekedési vállalat szerdán megerősítette a hírt és "technikai incidensnek" nevezte azt.

Még ha az utasokra minden bizonnyal nagy hatással volt is az út, biztosíthatjuk önöket, hogy nem voltak veszélyben - közölte az RATP a Twitteren.

A cég szerint nem állt fenn annak kockázata annak, hogy a két szerelvény összeütközik, mert "a jármű a biztonsági intézkedéseknek megfelelően megállt". Mint mondták a hibát rövidzárlat okozta.

A Solidaires nevű szakszervezet felszólította az RATP-t, hogy ne alkalmazzon többé vezető nélküli szerelvényeket. Pénzspórolás céljából ugyanakkor a sok utast szállító 4-es metrót is automata üzemmódra állítják át 2020-ban. Az 1-es és a 14-es vonal után ez lesz a harmadik vezető nélküli metróvonal Párizsban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.