Horvátország

216-tal száguldott McLarenjével egy magyar sofőr Dubrovnik közelében

Megdöntötte a horvát rendőrség heti sebességrekordját.

2019.09.17 17:08ma.hu

216 kilométer/órával mértek be egy magyar sofőrt múlt vasárnap Dubrovnik közelében, ahol a megengedett végsebesség 130 kilométer/óra. A McLaren 570S sportkocsi-ritkaságban repesztő 43 éves férfi megdöntötte a horvát rendőrség heti sebességrekordját.

A rendőrség gyorshajtásért 5 ezer kunás (212 ezer forintos) büntetést szabott ki a sofőrre, és egy hónapra eltiltotta a horvátországi utakon való vezetéstől.

A hvg.hu szerint az nem derül ki, hogy magyar rendszáma volt-e az autónak, ami azért is lehet érdekes, mivel tavaly egyetlen ilyen autót sem regisztráltak, és idén is összesen egyetlen ilyen sportkocsi kapott magyar rendszámot.

Az 570 lóerős McLaren 570S-t 2015-ben mutatták be, végsebessége 328 kilométer/óra és nagyjából 60 millió forintért lehet megvásárolni.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.