Ukrajna

Szélsőjobboldali radikálisok támadtak a harkivi melegfelvonulás résztvevőire

Szélsőjobboldali radikálisok rátámadtak a melegfelvonulás résztvevőire vasárnap a kelet-ukrajnai Harkivban, az összetűzésben többen megsebesültek.

2019.09.15 18:50MTI

A radikálisok előbb tojásokkal dobálták meg a menetet, majd a rendezvény befejezése után kezdtek el "vadászni" a felvonulás résztvevőire a város központjában. A Hromadszke ukrán televízió beszámolója szerint két megvert áldozatot szállítottak el a mentők a helyszínről, két rendőr is megsebesült. A rendőrség körbezárta a területet, és 17 személyt őrizetbe vett a támadók közül. Közben a radikálisok a rendfenntartókkal is összecsaptak, egy közülük könnygázspay-vel lefújt egy intézkedő rendőrt.

A Depo.Harkiv helyi internetes kiadvány jelentése szerint "maszkot viselő fiatalok" petárdáztak, kövekkel dobálták a rendfenntartókat, és több helyszínen is összetűztek a rendőrökkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.