Tragédia

14 ejtőernyőst mentett meg a hős magyar pilóta - videó

Ő belehalt a zuhanásba, de a repülőn utazó 14 ejtőernyős túlélte a németországi balesetet.

2019.09.14 21:25ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, eddig ismeretlen meghibásodás miatt a földbe csapódott repülőgépével Berlintől csaknem 70 kilométerre egy szegedi pilóta.

A Németországban dolgozó férfi évek óta profi pilótaként, ejtőernyős-ugrató pilótaként és oktatóként dolgozott, a tragédia idején egy Cessna 208-as gépet vezetett.

Megmentette a fedélzeten tartózkodó 14 embert, de a saját életét már nem tudta. Most hősként beszélnek a 31 éves, szegedi származású férfiról.

A 10 éve repülő magyar pilóta egyik barátja az RTL Híradónak azt mondta: Földi Ottónak mindene a repülés volt, utasszállító gépet akart vezetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.