USA

Kivégeztek egy gyilkost Texasban

Mark Soliz volt idén a tizenötödik kivégzett elítélt az Egyesült Államokban, és a hatodik Texas államban.

2019.09.11 07:11MTI

Kivégeztek egy gyilkost Texasban, akit azért ítéltek halálra, mert 2010-ben megölt egy 61 éves nőt.

A 37 éves Mark Solizon méreginjekcióval hajtották végre az ítéletet helyi idő szerint kedden este. Soliz volt idén a tizenötödik kivégzett elítélt az Egyesült Államokban, és a hatodik Texas államban.

Soliz egy bűntársával 2010-ben betört Nancy Weatherly otthonába, hogy kirabolják az asszonyt, és a támadásban agyonlőtte a nőt.

Ügyvédei szerint a 75-ös intelligenciahányadossal rendelkező férfi már-már értelmi fogyatékossággal élő ember volt, zaklatott gyerekkorral. Már a méhben agykárosodást szenvedett, mert édesanyja rengeteget ivott a terhesség alatt.

A tárgyaláson az ügyészek egyértelműen bizonyították, hogy Soliz követte el a gyilkosságot. Egy barátja is ellene tanúskodott, aki szerint a férfi nevetgélve mesélt neki tettéről. Soliz és bűntársa, Jose Ramos egy nyolcnapos időszakban több bűncselekményt követtek el, köztük egy másik gyilkosságot is: egy Ruben Martinez nevű kézbesítőt is megöltek. Ramos életfogytiglani büntetést kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.