Baleset

Felrobbant olajsütő ölt meg egy nőt és sebesített meg 14 embert

Halál a főzőfesztiválon.

2019.09.10 11:51MTI

Felrobbant olajsütő ölt meg egy 67 éves nőt és sebesített meg 14 embert egy németországi főzőfesztiválon a hétvégén.

Hétfőn egy dortmundi klinikán elhunyt egy 67 éves nő az Észak-Rajna-vesztfáliai Siegerland régióban tartott hagyományőrző fesztiválon szenvedett sérülései miatt.

Egy másik sérült súlyos állapotban fekszik a kórházban. Négy sebesült hétfő reggel még életveszélyes állapotban volt, mostanra stabilizálódtak - mondta el a rendőrség szóvivője.

A kórházban fekvők súlyos égési sérüléseket szenvedtek, egyikük szívrohamot kapott.

A robbanás Freudenberg-Alchen kisvárosban történt vasárnap, ahol egy hatalmas lángsugár lövellt ki az egyik gázüzemű sütőedényből. A lángok oldalra terjedtek, így sérültek meg a közelben állók.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a lángokat és a robbanást. A nyomozók kizárták annak a lehetőségét, hogy a zsír kapott lángra hirtelen, valamint azt is, hogy gázszivárgás történt. Ehelyett a rendőrség azt vizsgálja, hogy műszaki hibája volt-e az eszköznek, vagy valaki nem megfelelően használta.

"Egyszerű krumpli sült kis mennyiségű zsírban, semmit sem sütöttek bő zsiradékban" - mondta a rendőrség szóvivője.

A robbanás idejében mintegy százan tartózkodtak a fesztiválon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.