Erőszak

Groznijban egy támadó tüzet nyitott a közlekedési rendőrökre

Közlekedési rendőrökre lőtt rá egy tizenéves fiú egy gépjárműből Groznijban, a rendőrök a tüzet viszonozták, és megölték a támadót - közölte hétfőn az orosz belügyminisztérium csecsenföldi részlegének sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint a rendőrök egy bejelentés alapján próbálták meg megállítani a 2001-es születésű, csecsen Uszman Azijevet, aki a Ford típusú gépkocsiból pisztollyal rájuk lőtt.

Az incidens körülményeit vizsgálják. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy az ügy összefüggésben áll-e a terrorizmussal.

Tavaly augusztusban Csecsenföldön fiatalkorúak fegyveres támadások sorozatát hajtották végre rendőrök ellen. A támadásokban a rendfenntartó erők egy tagja, valamint öt elkövető életét vesztette. Az akkori támadássorozatot magára vállalta az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.