Tragédia

Két holttestet emeltek ki a Magas-Tátra legmélyebb barlangjából - videó

A barlangászok élettelen testére 500 méter mélyen bukkantak rá.

2019.09.08 18:21ma.hu

A mentősök két holttestet emeltek ki a magas-tátrai Nagy Havas-barlangból. Ez a barlang a Magas-Tátra legmélyebb barlangja - írja a tvnoviny.sk.

A barlangászok élettelen testére 500 méter mélyen bukkantak rá. A kiadós esőzések miatt a víz elárasztotta a barlangot, ami elzárta a barlangászok útját. Ez okozhatta a halálukat.

A barlangmentők robbanószerek segítségével csináltak utat maguknak, hogy eljussanak a holttestekhez a szűk folyosókon.

Egyelőre csak feltételezések vannak arról, hogy mi okozhatta a barlangászok halálát. Valószínűleg kihűltek, de annak is nagy az esélye, hogy megfulladtak.

A holttestek kiemelése után a hivatalok elrendelték a boncolást. A mentési-és a keresési munkálatokban a hegyimentők is részt vettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.