Konfliktus

Orosz-ukrán fogolycsere zajlik

Felszálltak Moszkva vnukovói, illetve Kijev boriszpili repülőteréről az orosz-ukrán fogolycsere keretében szabadon bocsátott személyeket szállító repülőgépek.

2019.09.07 12:29MTI

A kijevi repülőtér várótermében összegyűltek a foglyok hozzátartozói, és Boriszpilba érkezett Arszen Avakov belügyminiszter és Ivan Bakanov, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetője. A hazatérő ukrán állampolgárokat orvosi vizsgálat után fogják elengedni.

A fogolycsere keretében szabadon bocsátott emberek névsorát még nem hozták nyilvánosságra. Korábbi hírek szerint köztük van a kercsi incidens után Oroszországban őrizetbe vett 24 ukrán tengerész, Kirill Visinszkij, a RIA Novosztyi Ukraina hírportál Ukrajnában augusztus végén feltételesen szabadlábra helyezett, orosz-ukrán kettős állampolgárságú főszerkesztője, valamint feltehetőleg Oleh Szencov, az Oroszországban 20 évi szabadságvesztésre ítélt, ukrán filmrendező is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.