Terror

Egy román katona is életét vesztette a kabuli merényletben

Egy román katona is életét vesztette a csütörtöki kabuli merényletben, amely a héten már a második terrortámadás volt az afgán fővárosban.

2019.09.05 12:52MTI

Az elsőt keddre virradóra hajtották végre iszlám szélsőségesek, akkor az afganisztáni román diplomáciai képviselet biztonsági szolgálatának egyik tagja meghalt meg, egy alkalmazottja pedig megsebesült.

A csütörtöki merényletben egy román katona vesztette életét - közölte Gabriel Les román védelmi miniszter. Klaus Iohannis államelnök és Viorica Dancila kormányfő részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

A nagy erejű robbanást egy kisbuszba rejtett pokolgép okozta az afgán főváros Sas-Darak negyedében, ahol külföldi nagykövetségek és más kormányzati épületek is találhatók. A merénylet elkövetését a szélsőséges tálibok vállalták magukra.

Románia 2002 óta vesz részt az afganisztáni békefenntartó műveletekben, jelenleg 762 román katona szolgál a nemzetközi békefenntartó misszióban. 2002 óta harminc román katona vesztette életét Afganisztánban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.