Egyiptom

Szívrohamban meghalt Muhammed Murszi volt egyiptomi elnök fia

Szívrohamban elhunyt Muhammed Murszi volt egyiptomi elnök fia, Abdalláh; két hónappal apja halála után hunyt el - jelentette csütörtökön az al-Jaum asz-Szábi című napilap egészségügyi forrásokra hivatkozva.

A lap szerint a 30 éves Abdalláh szerda este gépkocsit vezetett, amikor rosszul lett. A vele utazó barátja megpróbálta elsősegélyben részesíteni és kórházba szállította, ahol az orvosok megállapították a halál beálltát. Az egyiptomi biztonsági szerveket értesítették a történtekről.

Öt éve, 2014-ben Abdalláh Murszit kábítószer birtoklásáért börtönbüntetésre ítélték, és 2018-ban ismét őrizetbe vették a nemzetbiztonságot veszélyeztető és a társadalmi rendet felforgató álhírek közlésének gyanúja miatt, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Muhammed Murszi idén júniusban 67 éves korában, kémkedés ügyében folyó perének tárgyalásán hunyt el szívleállásban.

A betiltott Muzulmán Testvérek színeiben politizáló Murszi 2012-ben nyerte meg az egyiptomi elnökválasztást. Egy évvel később a népi elégedetlenséget kihasználva a katonaság elmozdította a hatalomból. A volt elnök és több más iszlamista vezetőt ellen egy sor büntetőeljárását indítottak, egyebek mellett kémkedés, hazaárulás és a tüntetők elleni támadás vádjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.