Tragédia

Életét vesztette a lezuhant orosz katonai kiképzőgép mindkét pilótája az Észak-Kaukázusban

Az orosz légierő Szu-25B gépe lakatlan területre zuhant kedden Bugyonnovszktól mintegy 38 kilométerre, ezért a földön nem keletkeztek károk.

2019.09.04 14:54MTI

Életét vesztette mindkét pilótája a Szu-25B típusú orosz kiképző repülőgépnek, amely a Sztavropoli területen zuhant le - közölték szerdán orosz hírügynökségek a rendkívüli helyzetek minisztériumára hivatkozva.

A pilóták az első jelentésekkel ellentétben nem katapultáltak, holttestüket a pilótafülkében találták meg, amely három méter mélyre fúródott a talajba.

A végzetes kiképző repülés során a repülőgép nem szállított hadianyagot, de becsapódáskor felrobbant és teljesen megsemmisült. Az orosz légierő Szu-25B gépe lakatlan területre zuhant kedden Bugyonnovszktól mintegy 38 kilométerre, ezért a földön nem keletkeztek károk. A szerencsétlenség körülményeit kivizsgálják.

A Szu-25B típusú kiképző gépeket 1986 óta gyártják Ulan Udében. Ilyen típusú repülőből mintegy 300 darabot szereltek össze.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.